Klamme fingre til Halloween
De klammeste kager i verden - de bliver SÅ sjove at dele ud til Halloween festen…
Vi testede opskriften i Efterårsferien, da vi var i sommerhus i Sverige. Børnene synes, det var rigtig sjovt og rigtig klamt!
Opskriften (som du finder under billederne) er super god! Dog lavede vi dem nok liiiidt for tykke, da de hæver i ovnen.
De blev så klamme, at jeg personligt næsten ikke kunne få mig selv til at spise dem.. Men de smagte godt, da jeg lukkede øjnene;)
Vi testede opskriften i Efterårsferien, da vi var i sommerhus i Sverige. Børnene synes, det var rigtig sjovt og rigtig klamt!
Opskriften (som du finder under billederne) er super god! Dog lavede vi dem nok liiiidt for tykke, da de hæver i ovnen.
De blev så klamme, at jeg personligt næsten ikke kunne få mig selv til at spise dem.. Men de smagte godt, da jeg lukkede øjnene;)
Marcus børster de formede fingre med kanel |
Sådan så kagerne ud, inden de kom i ovnen. Rillerne er lavet med en tandstik.. |
Nogle af dem fik lidt marmelade under neglen, så det lignede blod.. |
Min søde krea-mand lavede en, der var brækket… Med synlige knogler og det hele! |
I ovnen, hvor de hævede lidt for meget… |
Det røde er marmelade, neglene er smuttede mandler, og det beskidte look på fingrene er kanel, der er børstet på. Se step by step i linket herunder:
Hun (og vi) brugte denne opskrift på sugar cookies:
Basic sugar cookies
(ca. 25 stk i mellemstørrelse)
200 g blødt smør
200 g sukker eller flormelis (anvendes flormelis fåes en finere, men mere skør dej)
1 stort æg (pisket let sammen)
400 g hvedemel (plus ekstra til æltning & udrulning)
Smagsvariationer:
-1 spsk vanilie sukker
-1 pose brunkage pulver
-Revet skal af 1 økologisk citron
-Revet skal af 1 økologisk appelsin
-Erstat 50 gram af melet med 50 gram kakao
Sukker (eller flormelis) og smør røres sammen. Tilsæt æg og smagsstof. Sigt melet i lidt ad gangen. Ælt tilsidst dejen let sammen. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 time.
Når dejen har hvilet, æltes den let og rulles så ud på et melstrøget bord. Udstik dine figurer (eller form fingrene) og bag dem på bagepapir midt i ovnen ved 175-200 C i ca. 10-15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke. Hvis dejen bliver for blød, sættes den på køl igen. Kagerne afkøles helt inden de pyntes.
Til almindelige sugar cookies: Kagerne kan pyntes med en æggehvide glasur: 1 bæger pasteuriseret æggehvide blandes forsigtigt med 300 g flormelis, samt 1 tsk citronsaft. Optegn kagen med en tyk glasur som opskriften. Og fyld ud med en tyndere glasur fortyndet med æggehvide.
(ca. 25 stk i mellemstørrelse)
200 g blødt smør
200 g sukker eller flormelis (anvendes flormelis fåes en finere, men mere skør dej)
1 stort æg (pisket let sammen)
400 g hvedemel (plus ekstra til æltning & udrulning)
Smagsvariationer:
-1 spsk vanilie sukker
-1 pose brunkage pulver
-Revet skal af 1 økologisk citron
-Revet skal af 1 økologisk appelsin
-Erstat 50 gram af melet med 50 gram kakao
Sukker (eller flormelis) og smør røres sammen. Tilsæt æg og smagsstof. Sigt melet i lidt ad gangen. Ælt tilsidst dejen let sammen. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 time.
Når dejen har hvilet, æltes den let og rulles så ud på et melstrøget bord. Udstik dine figurer (eller form fingrene) og bag dem på bagepapir midt i ovnen ved 175-200 C i ca. 10-15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke. Hvis dejen bliver for blød, sættes den på køl igen. Kagerne afkøles helt inden de pyntes.
Til almindelige sugar cookies: Kagerne kan pyntes med en æggehvide glasur: 1 bæger pasteuriseret æggehvide blandes forsigtigt med 300 g flormelis, samt 1 tsk citronsaft. Optegn kagen med en tyk glasur som opskriften. Og fyld ud med en tyndere glasur fortyndet med æggehvide.
Kommentarer
Send en kommentar