At blive 40 år med stil

Min mand fyldte 40 i sidste uge, og jeg fandt frem til den perfekte fødselsdagsgave til ham. Han mangler seriøst ikke noget! Men han elsker god mad, at rejse, spontanitet, kærestetid og god vin.

Derfor fik han i gave, et luksusdøgn i Nice. 

Han vidste ikke, hvad vi skulle. Han vidste bare, at han ikke skulle på arbejde på sin fødselsdag (en fredag), og at vi skulle noget torsdag også. Kl. 13 satte vi os ind i bilen, og så kørte vi ud på motorvejen. Han talte i tlf hele vejen, og lagde først på lige inden vi nåede lufthavnen. Det var så stort at se hans reaktion, da jeg blinkede af til lufthavnen :-)

Da vi landede i Nice kl. 18 var det 30 grader og skyfrit. Vi satte os ind i taxa'en, og den meget venlige chauffør spurgte os, om vi var kommet for at se landskamp? Frankrig spillede simpelthen mod Tyskland lige den aften kl.21. 

Jeg havde booket et værelse på det vanvittige hotel, Le Negresco. Det kunne sagtens have været et andet (og meget billigere) sted, men når han nu fyldte 40, synes jeg den skulle have hele armen!


Udover at være et helt sindssygt luksushotel, har de den fineste restaurant med gamle cirkusheste, som vi helt sikkert skal vise børnene næste gang. Bare for at få en kop chocolat chaud.





Vi måtte straks op på værelset og se den fine udsigt, inden jagten gik ind på Moules Frites og det bedste sted at se Landskampen


Vi tog hinanden i hånden, og gik ud i den franske sommeraften. Hele byen summede af liv og glade franskmænd, der ventede spændt på aftenens kamp. Min mand var vist stadig lidt i chok over at befinde sig i Nice, på sådan en helt almindelig torsdag.


Vi gik ned til blomstertorvet, hvor der er den ene restaurant efter den anden. Vi lurede hvad de andre gæster spiste, og valgte restaurant efter hvad vi havde mest lyst til at spise. Der var storskærme ved hver ENESTE restaurant, så vi var ikke i fare for at gå glip af kampen.




Min mand fik Moules Frites og frølår, og jeg fik en pasta med fruit de mar... Og kold hvidvin.. Og så gik kampen ellers i gang!! Hver gang en fransk spiller nærmede sig det tyske mål, råbte ALLE franskmænd; "Alléz, Alléz!!!" Og da de scorede hele 2 gange, var der klapsalver, hujen og en lille bid af nationalsangen. 
Det var så stemningsfyldt, og kunne da helt ærligt ikke have været bedre timet, når man nu skulle fejre manden der har alt. Den her oplevelse havde han ihverfald ikke i forvejen!

Efter middagen gik vi på Casino, og tabte 50 Euro hver på 10 minutter.. Så overvejede vi at gå på en bar, men helt ærligt, så var franskmændene så oppe og køre med romerlys og truthorn, at de godt måtte beholde det for dem selv. Så vi fandt en Tabac, købte 6 øl og en pose chips, og satte os ned på stranden foran det smukke hotel. Det var fuldstændig magisk at sidde der i strandkanten, med Rivieraen til den ene side, og en skråning med de smukkeste pinjetræer på den anden side. Jeg fik lyst til at skrive et eventyr lige der. 

Næste morgen var det hans rigtige fødselsdag, og jeg havde bestilt vækning kl. 8.30 med champagne og juice


Herefter havde vi et par timer til at dalre rundt i Nice, inden vi fløj hjem igen og hentede ungerne. Min seje svigermor havde også liiige bikset en surprise middag sammen hjemme hos dem, så aftenen sluttede helt som den skulle. Sikke en fødselsdag, og sikke et døgn!

Der var selvfølgelig guldglimmervask, badekar, bidét OG lokum!

En glad mand på 40 i smukke, majestætiske omgivelser

Skøn morgenmad i Nice's små gader

Den mest magiske elevator, jeg nogensinde har set.


Farvel, verdens smukkeste udsigt!




Kommentarer

Populære opslag