Historien om Ib & Flemming

Den her historie fandt jeg på, da børnene var helt små… Nu læser jeg den op for dem hver jul… Det var en virkelig hyggelig, magisk og helt tilfældig tradition, jeg fik indført i min lille familie:)


Flemming og hans familie:


For mange år siden, faktisk 150 år siden, blev lille Flemming født i en forhekset troldeskov, lige uden for Rissekøbing. Flemming er den alleryngste, i en søskendeflok på 102. Det kan man godt mærke på Flemming, for han er ret genert. Da han var lille, skulle man råbe så højt man overhovedet kunne, for at overdøve de andre nissebørn, men det var næsten umuligt. Så Flemming blev mere og mere stille. Når familien var på tur, kunne de aldrig finde Flemming, men det var fordi, han var så genert, at han gemte sig under nissemors kæmpestore kjole.
Flemming var ikke ked af at han var stille. Så var det nemlig meget nemmere at drille! Der var alligevel ikke nogen der lagde mærke til ham, så han blev lidt af en drilleekspert. Han kunne sidde lige ved siden af nissefar, og vupti bytte tobakken i hans pibe ud med salmiakpulver, uden han opdagede det. Det kan være ret stærkt, så når nissefar bappede på sin pibe, nøs han så hårdt, at han ikke behøvede at rense ører nogensinde mere. Faktisk blev Flemming så god til at drille, at han blev lidt berømt. Skolelederen på landets fineste nisseskole hørte om Flemming, og besluttede sig for at tilbyde Flemming en gratis plads på skolen. Det blev nissemor og nissefar meget glade for, fordi det er dyrt at gå på nisseskole, og der var ikke råd til at sende alle 102 nisser afsted! Men afsted, dét kom Flemming, og det var der han mødte Ib…..



Ib og hans familie:

Den dovne nisse på billedet, det er Ib's far.... Han var den mest dovne nisse i hele det fortryllede land. Han var så doven, at han kun gad og have 1 eneste barn, og hans navn skulle være så kort som overhovedet muligt, for nissefar var alt for doven til at sige et langt navn, og sådan kom den dovne nisse's søn til at hedde Ib. Det var rigtig tit, at nissefar nægtede at lave noget som helst. Han ville ikke lave mad, drille, lave gaver eller lege med katten. Så sagde hans far bare altid: "NIKS - jeg strejker!"
Fordi Ib var enebarn, og havde den mest dovne far, blev han rigtig, rigtig fræk. Han drillede og drillede hver eneste dag, og blev en superskarp nisse. Hans mor var en meget social type, så hun havde altid sine nisseveninder på besøg, og de snakkede og snakkede. Det var dødkedeligt for Ib. En dag kedede han sig så meget, og var så træt af nissevenindernes kaffeslaberads og snik snak, at han hoppede op midt på bordet, hvor de sad og spiste klejner og vaniljekranse, lagde sig på maven, trak bukserne ned og råbte:" Rumpenisse på bordeeet!!!"



Efter den episode, var nissemor så flov, at hun sendte Ib direkte på landets fineste nisseskole. Der skulle man nemlig bo i 16 år, indtil man var færdigudlært drillenisse. Og det var her, Ib mødte Flemming.....

Selvom de to var meget forskellige, lærte de hurtigt hinanden at kende. De skulle nemlig være værelseskammerater, og bo sammen i 16 år. De lavede en aftale den allerførste dag om at når de var færdige på nisseskolen, ville de finde et eventyrligt hus med nogle søde børn, som de kunne passe på, lave gaver til og selvfølgelig drille, hvis børnene glemte at komme med mad og fredagsslik til dem.

Tænk, hvor er vi heldige, at Ib & Flemming valgte netop vores Villa Ville Kulla som deres sted. To knivskarpe, fjollede, skøre og tossede nisser, uddannet fra landets fineste nisseskole!

Kommentarer

Populære opslag