Halloween!



Jeg er i gang med at arrangere en Halloween fest for min søns klasse (0. årgang). Der er en A. og en B. klasse, og jeg har nu samlet inspiration til forskellige lege, man kan lege. Så kan alle forældrene varme sig på en kop kaffe i mens, eller være med til at stille konkurrencer op.

Har i set Ramasjansen? Det er en klasse konkurrence, hvor man er A. mod B. Det kunne være ret sjovt at gøre med børnene (mens de er klædt ud som monstre og spøgelser;)). Her følger en liste med flere lege, jeg tror dog det er meget smart at begrænse det til 4 lege i alt. Så kan man jo vælge dem, man synes er sjovest!

Leg 1: Græskar bowling.
Man stiller 8 (?) tomme plastik flasker op i kegle form, og bruger et lille græskar som bowling kugle. Point for hver væltet flaske.

Leg 2: Heksegryden
Vi har klippet 10 figurer i sort pap (af hekse, flagermus, katte osv) ud, og der vælges 1 eller 2 fra hver klasse. Man skal så ved hjælp af et sugerør, suge figuren op og lægge den i en skål. Den der først får alle figurene op, har vundet 1 point.

Leg 3: Mumien
Man vælger 1 der skal være mumie, og 3 der skal pakke ham ind. De får udleveret toilet ruller, og det hold der først kan præsentere en færdig mumie, har vundet 1 point.

Leg 4: Skelet skattejagt.
Man klipper forskellige knogler i pap og nummerer dem (måske rød pap til A. klassen og hvid pap til B. klassen). Så spreder vi dem ud over et areal. Klassen skal så arbejde sammen om at samle et helt skelet. Den klasse der først kan  præsentere et helt skelet, vinder 1 point.

Leg 5: Græskar billard
Man tegner en streg (eller bruger et stykke snor), som børnene skal stå bagved. 1 fra hver klasse får udleveret en kost og et lille græskar. Så gælder det om at komme nærmest målet, ved at bruge kosten til at skyde græskaret afsted. Målet kan fx være en lille bold, en bamse - det er egentlig ikke så vigtigt...

Leg 6: Monster fange
Afmærk et (stort) område med snor. Man må kun være indenfor snoren. Udvælg én der skal være monster, og giv ham/hende handsker på og bind for øjenene. Monsteret skal nu fange børn, og gøre dem til monstre. Det gør han/hun ved at brøle højt, og når monsteret brøler, skal alle børnene også brøle (så kan han/hun høre hvor de er). Den sidste, der er tilbage (og ikke er blevet et monster), er jo enten fra A. eller B. klassen, og de har så vundet 1 point.

Det er forholdsvis simple lege, der heller ikke er så dyre. Det kan både gøres til en privat fest, på en legeplads eller i skoven.


Jeg glæder mig helt vildt til at prøve legene af med klasserne!

Kommentarer

  1. Det lyder sjovt. - Gid man gik i 0. klasse. :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag