Gode bøger

Jeg synes, at bøger er fuldstændig magiske... En rigtig god bog, hvor man forsvinder fuldstændig ind i forfatterens verden, man hører ikke lydene omkring én, man glemmer tid og sted, og kigger faktisk først op, når man får en slags ufrivillig nakkekrampe....

At læse en (god) bog kan næsten blive rituelt for mig. Hvis jeg gør mig lidt umage, laver en rigtig god kop kaffe eller et glas iskoldt hvad-det-nu-kan-være, sætter mig godt til rette - så er jeg helt klar til at forsvinde. Jeg vil SÅ gerne lære mine børn, hvor fantastisk det er at læse. Lige nu synes de, at det er ok, men det er mest noget de gør, fordi de skal. De elsker at få læst højt, og vil aldrig have, at historien ender... De er 7 og 9 år, og den mindste er 3, så de skal nok nå det... Jeg insisterer.



Jeg er af den gamle skole, og ELSKER at sidde med en rigtig bog.. Det duer ikke at købe en Kindle eller downloade Mofibo - jeg vil bladre ægte! Det føles som at snyde, når man swiper. Og så elsker jeg at have bøgerne stående på hylden.. Og bytte med andre.. Eller låne ud og låne selv.. Aaahh.


Lige omellette tager vi på sommerferie, og jeg er lidt i konflikt med mig selv. Skal jeg købe en ny bog, eller skal jeg tage en af dem på hylden, jeg ikke har fået læst endnu? 

Jeg har selv; Frihed (Jonathan Frantzen), Stillidsen (Donna Tartt), Alt Det Lys Vi Ikke Ser (Anthony Doerr), og en klassiker; Sofies Verden, som jeg aldrig har fået læst... 

Kan du anbefale én af dem over de andre? 

Eller har du et andet forslag til en bog, der virkelig gør indtryk? Jeg har været igennem både krimi og chik lit -faser, og jeg er ikke så meget til husmorporno ;-)

Kommentarer

Populære opslag